Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Tutorial

SAJAK RASULULLAH NABI JUNJUNGAN



ASSALAMUALAIKUM ^^

Sabtu haritu sekolah aku ada buat sambutan maulidur rasul ,
aku ada join satu pertandingan .
Pertandingan Mencipta Sajak , itula first time aku join contest mencipta sajak .
Walaupun aku dapat no3 , aku tetap bangga dengan diri aku .
Nak baca sajak yang aku cipta tak ?
Tengok bawah

12 Rabulawal tahun Gajah
Bersamaan 20 April 570 Masihi
Lahirlah seorang nabi yang terakhir
Di Kota Madinah yang suci

Muhammad bin Abdullah
Satu-satunya putera Aminah binti Wahab
Baginda dilahirkan dalam keadaan yatim
Kerana kematian bapanya di Syam

Sayyidul mursalin
Walaupun dikau pesuruh Allah
Namun dugaan tetap engkau tabah tempuhi
Walaupun dugaan yang kami tempuhi tidak sehebat dirimu
Sifat putus asa tetap menyelimuti diri ini

Al-amin gelaran yang diberi
Kerana sifatnya yang mulia
Sifatnya juga telah kami jadikan contoh
Sifatnya juga tidak pernah mengundang ke neraka

Muhammad bin Abdullah
namamu menghiasi sanubari kami
Wajahmu tidak pernah kami lihat
Namun 
Jasamu tak luput dimamah zaman hingga kini

Semoga lebih berduyun yang menjadi umatmu
Semoga semua umat Islam menghargai penat lelahmu
Semoga dirimu memenuhi benak fikiran dan hati kami
Engkaulah nabi junjungan kami

Amacam , ada ciri ciri budak kelas sastera tak ?
Harap-ll next year aku tak masuk kelas tu .
Nak masuk kelas Teknikal , haha
Oke la , sampai sini je , bye bye 

Assalamualaikum .



TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY KITA :*

6 comments to zeeQa:

Amar Mar said...

Assalamualaikum ..bagus2.. sajak yg mantap... ^^

Amar Mar said...

Asalamualaikum... sajak yg mantap.. bagus2.. bleh la lwn dgn penyajak tempat 1.. hehe..lirik nasyid pun blum siap lgi ni T_T

Amar Mar said...

Assalamualaikum ..bagus2.. sajak yg mantap... ^^

Khai Min said...

assalamualaikum..saya hidayah,,sajak awk mmng indah..tp boleh sya thu tajuk sjak ni x..sbb sya ingat nk ambik sjak awk..tuk pertandingan di sekolah sya...

zeeQa said...

@Khai Min hi hidayah boleh je. tajuk sajak ni rasulullah nabi junjungan

Unknown said...

asssalamualikum akak nak ambik buat lirik ye dik lirik lagu nasyid