Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Tutorial

7 TIPS PENJAGAAN IPHONE, TABLET DAN SEANGKATAN DENGANNYA





Assalamualaikum Orang Kaya !
Harini aku nak share something dengan korang.
Ini untuk korang yang ada benda alah tu lah kan.
Faham faham je lah ayat aku tu, kalau tak faham baca balik tajuk kat ats tu.
Aku tak mampu nak beli tu yang tak ada. Yang aku mampu beli Nokia 3310 je.
Aku cuma mampu share tips untuk korang jaga harta korang yang mahal korang tu.


 Jangan melambung lambungkan atau menggoyang goyangkan handphone korang masa signal lemah atau tak ada signal. Ini menyebabkan handphone korang akan berasa pening dan mual.
Jangan charge handphone korang terlalu lama kalau bateri dah full. Hal ini menyebabkan bateri phone korang akan panas dan makin kembung / bunting. Jika hal ini berlaku belum tentu korang akan bertanggungjawab dan sanggup untuk menikahinya.
 Jangan selalu bermain game yang ada di dalam handphone. Dekat dunia ni tak ada sesiapa pun suka dipermainkan so cuba serius dengannya.
 Jangan terlalu kuat menekan keypad atau skrin handphone korang. Hal ini boleh menyebabkan handphone korang mengalami cirit birit.
 Tolong pakaikan baju yang tebal dan selesa pada handphone korang. Oleh hal demikian, handphone korang akan berasa lebih nyaman dan tidak akan berasa kesejukkan.
 Tolong jangan isi kredit yang murah seperti RM 3. Handphone korang tu pun ada maruah juga. Makin mahal harga phone, makin mahal la korang kena topup jangan buat "Hi, please call me back". Aku yg pakai phone murah pun topup RM10 sebulan.
 Last but not least, kalau korang tengah geram / stree, balinglah phone korang dekat tempat yang lembut dan empuk. Dengan berbuat demikian, ia boleh mengelakkan phone korang dari patah tulang belakang. 


Jaga phone ni pun sama juga macam korang nak jaga orang kan.
Kalau tak boleh nak jaga phone dengan baik, jangan ada hati nak jaga seseorang yerk !


CREDIT TO DJDANCHEF




TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY KITA :*

5 comments to zeeQa:

Fahri Nuralim said...

Mantap sekali gan (y)

Blog nya sudah saya follow, jngan lupa follback blog saya ya gan hehe

http://unik86.blogspot.com/

Di tunggu loh gan hehe

Salam kenal :)

Atifah Zulkifle said...

Haha, tips terbaik XD idea yg hebat ;)

Rahmatullah said...

thanks ya..
FollowBack ya..

ai shah zawani said...

hehe, klakar. thank. :) follow balik ye sis.

ai shah zawani said...

hehe, klakar. thank. :) follow balik ye sis.