Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Tutorial

JOM MENDERMA UNTUK ANAK ANAK YATIM



Assalamualaikum wahai rakayatku yang comel !
Harini patik nak mengajak kamu semua untuk membuat kerja amal.
Actually aku nak ajak korang menderma untuk rumah anak anak yatim iaitu Rumah Amal Kasih Bestari di Shah Alam.
Apa salahnya kita belanjakan sebahagian harta kita kepada orang yang memerlukan.
Sekurang kurangnya dapat la menambahkan pahala korang tapi dengan niat ikhlas bukan untuk menunjuk nunjuk.

Sebuah hadis yang direkodkan oleh al-Bukhari dan Muslim, Asma' r.a menerangkan bahawa Rasulullah s.a.w berkata.

Nafkahkanlah dan jangan kamu menyempitkan sedekah yang menyebabkan Allah menyempitkan (tidak mengeluarkan) untuk kamu. Dan janganlah kamu menyembunyikan sesuatu dalam bungkusan sehingga menyebabkan Allah memutuskan berkat dan kesuburannya


Sebenarnya aku tau pasal ni masa blogwalking.
Tetiba jumpa blog Kak Nadia
Niat akak Nadia ni sebenarnya nak bantu anak anak yatim yang berada di Rumah Amal Kasih Bestari.
Event ni akan berlangsung pada 24.2.2013.
Jadi kak Nadia memerlukan sedikit sebanyak sumbangan daripada korang.
Tidak kira la kalau korang nak derma RM 1 pun janji duit yang korang derma tu halal dan niat korang untuk mendermaadalah ikhlas.

Untuk maklumat lanjut korang boleh lah pergi sendiri ke >BLOG KAK NADIA<
Atau pun korang boleh contact dia sama ada di email atau facebook dia

TERIMA KASIH KERANA SUDI BACA ENTRY KITA :*

2 comments to zeeQa:

Hanna Nabiella said...

nice one! semoge berlimpah pahale awak sbb ajak orang melakukan kebaikkan :) thumbs up

ai shah zawani said...

waaah, insyaAllah. ade masa sis pun nk berjalan2. :)nice entry dik. :)